HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Első mobil szolgáltató a pénzintézetek között

2011.09.10. 12:24 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

A kanadai Rogers az első mobil szolgáltató, amely pénzintézetté fog válni. Ennek első lépéseként beadta engedélyezési kérelmét a helyi pénzügyi felügyelethez. A pénzintézetté válás logikus lépés valamennyi mobil szolgáltató számára, hogy könnyen ki tudják használni a márkanévben rejlő értékeket.

A mobil szolgáltatók vitathatatlanul jelen korunk leg innovatívabb vállalatai. A meglévő innovációs képességet tovább fokozta az okostelefonok megjelenése. Abban gyakorlatilag az összes iparági elemző egyetért, hogy az okostelefonokban megjelenő érintés nélküli kommunikációra alkalmas chip (Near Field Communication – NFC) át fogja alakítani az emberek pénzkezelési szokásait. Ennek első lépéseként az összes nagy magyarországi fesztivál készpénzmentes volt idén.

Az áttörést ezen a területen 2012-re várhatjuk, amikor valamennyi meghatározó készülékgyártó piacra dob NFC képes készüléket. Ettől a pillanattól kezdve a mobil szolgáltatók bank független szolgáltatást tudnak kínálni, mint pénzügyi szolgáltatók. Azaz a mobil szolgáltatók megjelenése a pénzintézeti piacon erősíti a versenyt. Ennek eredménye az olcsóbb és ügyfélre szabottabb szolgáltatások megjelenése.

 

Szólj hozzá!

Címkék: apple verseny wireless iphone android pénzintézet innovatív nfc

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr363215628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása