HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Az év legsikeresebb ict-menedzsere: Kovács Vilmos Levente

2011.09.01. 09:09 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

Kollégánk az év legsikeresebb ICT menedzsere 2011 díj büszke birtokosa lett a kedden megrendezett ITBusiness gálán. A Simplexion sikerének kulcsa a Payment Message Hub termék piaci bevezetése. A termék kifejezetten a 2012. július 2-án bevezetésre kerülő napon belüli elszámolás támogatására került kifejlesztésre.
Amikor a napon belüli elszámolás bevezetésének körülményei meghatározásra kerültek egy olyan terméket szerettünk volna fejleszteni, amely nem csak a szigorúan vett probléma megoldására koncentrál, hanem végig gondoltuk a kapcsolódó teljes üzleti folyamatot, valamint felhasználtuk saját eddigi tapasztaltainkat, hogy a javasolt funkcionalitás egy a napon belüli elszámolás bevezetését egészében kezelő egységgé álljon össze. A Payment Message Hub alapjainak lerakásánál az alábbi kitűzött célokat akartuk teljesíteni:

  • minimalizáljuk a háttérrendszeri fejlesztéseket különösen a szükségessé váló tesztelés időszükséglete miatt
  • szükséges az igényelt fedezet követése, hogy minden ügyféltétel időben elszámolásra kerülhessen
  • a háttérrendszer sérülékenységi ablaka maximum egy óra lehet

 

A fenti célok megvalósítására egy üzenet transzformációs megoldás bevezetését találtuk a leghatékonyabbnak. Ekkor találkoztunk az IBM WebSphere Transformation Server termékével, amely kifejezetten hatékony termék az üzenet transzformációban oly módon, hogy transzformálandó üzenet tartalmával a transzformáció alatt minden algoritmizálható eljárás elvégezhető. Továbbá azt gondoltuk, hogy banki környezetben szükséges egy robusztus alapszoftver alkalmazása, amely már számtalan installációjában bizonyította stabilitását.
Maga az elkészült megoldás néhány területen felül is múlja a kezdeti elvárásokat. Időközben meggyőződhettünk arról, hogy az alkalmazott technológia kifejezetten hatékony a végponttól végpontig történő automatizált feldolgozás megvalósításában, illetve a várható új üzenet típusok (pl. csoportos beszedési megbízás várható megújítása) bevezetése gyakorlatilag nem projekt hanem egy új üzenet sablon (xsd templete) feltöltése.
Ügyfeleinket a kényelmes, végiggondolt funkcionalitás ígéretével nyertük meg. A bevezetési tapasztalatok alapján azonban kijelenthető, hogy a bankokkal folytatott közös munka közben a Payment Message Hub tapasztalt rugalmassága újabb megrendeléseket indukált. Ezen tapasztalatokat ügyfeleink egyértelmű versenyelőnyként élik meg. Gondolkodásmódunk első megmérettetése 2012. január 1-én várható, amikor a bankoknak kötelező lesz T+1 napra teljesíteni a SEPA átutalásokat. Ügyfeleink a jövőben is vehetik megszokott módon T+3 napra spot árfolyamon az Eurót, mert a fedezet előrejelzési modulunk segítségével a Treasury előre tudja tervezni a bank pozícióját.

Szólj hozzá!

Címkék: menedzser 2011 elszámolás napon payment hub ict belüli message legsikeresebb

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr573194731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása