HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Véget ért az első készpénzmentes nyári fesztivál

2011.07.03. 21:18 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

Magyarország legnagyobb fesztiválszervezője a Sziget Kft. úgy döntött, hogy a legnagyobb magyarországi fesztiválokról száműzi a kézpénzt. A Volt fesztiválon egy barátom beszámolója alapján jól vizsgázott a technológia. Magam várhatóan a Szigeten fogok személyesen is meggyőződni a választott technológia megfelelőségéről.
A tavasszal rendezett pálinka fesztivál volt az első magyarországi készpénz menetes fesztivál. Akkor gyakorlatilag egy bank megoldása került felhasználásra. Nyilván a sokkal több látogatót fogadó legnagyobb magyarországi fesztiválokat (Volt, Balaton Sound, Sziget) üzemeltető Sziget Kft-nek mások a lehetőségei.

A saját szempontjaim szerint összehasonlítottam a két eddig megrendezett készpénzmentes fesztivált:

 

Szempont

Pálinka fesztivál

Volt

Érvényesség

Csak italvásárlás

Teljes fesztivál terület

Egyenleg feltöltés

Feltöltő pontokon

Feltöltő pontokon

Egyenleg megtekintés

Egyenleg pontokon

Vásárlás során

Fizetés gyorsasága

Megfelelő

Megfelelő

Tovább használhatóság

Bankkártyaként

Nincs

 

A begyűjtött tapasztalatok alapján a készpénzmentes megközelítés beváltotta az előzetes várakozásokat:
  • A fizetés gyorsabb
  • Elvesztés esetén letiltható
  • Nem lehet váltópénz hiány
  • Eltűnik a borravaló
 

Az idén megjelenő NFC (Near Filed Communication) képes mobil telefonok szinte bizonyosan átrendezik a fesztivál informatikát. Jövőre a készülékgyártók, a mobil társaságok és a bankok összefogásában elektronikus pénztárca segítségével is lehet majd fizetni. 

Szólj hozzá!

Címkék: sziget volt nfc

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr73035813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása