HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Csúszik a T2S bevezetése?

2011.09.24. 22:07 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

 

A Target2 Securities (T2S) projektet az (Európai központi Bank) EKB hívta életre annak érdekében, hogy leegyszerűsítse a határon átnyúló értékpapír kereskedelmet. A projekt megvalósítását az EU országok központi értékpapír elszámoló házai a következőképpen tehetik meg:
  • A T2S platformmal egyszerűen kiegészítik a jelenlegi környezethez
  • A T2S szellemében teljes egészében újratervezik rendszerüket
 
Az első megoldás gyorsan kivitelezhető és kevés befektetést igényel, de igazából nem oldja meg azt a problémát, amire a T2S-t az EKB életre hívta, mert fenn tartja a duplikációt a határon átnyúló értékpapír kereskedelmi folyamatokban. Hosszútávon nyilvánvalóan a második megoldás lenne jobb és az EKB is a teljes bevezetést támogatja. Ez a megoldás azonban lényegesen drágább. Továbbá a központi értékpapír elszámoló házak úgy érzik a T2S bevezetése jelentős bevételtől fosztja meg őket.
Mivel az egyeztetések továbbra is zajlanak, az EKB kitolta a T2S bevezetését 2015-re. Ez viszont kiábrándítja a nagy nemzetközi letétkezelőket, akik a T2S legnagyobb haszonélvezői lennének. Számukra a T2S jelentős mértékben leegyszerűsíteni az európai értékpapír kereskedelmet és számottevően csökkentené a költségeiket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: eu kereskedelem ekb értékpapír t2s csd letétkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr193254024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása