HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Pénzfelvétel kártya nélkül?

2011.09.09. 22:53 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

Az okostelefonok széles elterjedtsége kötelezte a pénzintézeteket a készülékekre optimalizált felhasználói felületek bevezetésére. E mellett az e-banking használata során nagyon elterjedt technológia az egyes tranzakciók SMS-ben küldött egyszer használatos jelszóval történő érvényesítése. E két szolgáltatást gyúrta egybe egy Dél Afrikai bank az SMS PIN bevezetésével. Az igénybe vételhez az e-banking felület megfelelő menüpontjában meg kell adni a felvenni kívánt pénzösszeget. Ezek után a felhasználó SMS-ben kap egy kódot, melyet 30 percen belül begépelve egy ATM automatába hozzá jut az igényelt kézpénzhez.

Az SMS PIN szolgáltatás biztonságosabb és olcsóbb, mint a hagyományos kártyás tranzakció. Olcsóbb, mert nincs szükség kártya előállításra, biztonságosabb, mert szóba sem jöhet a mágnes csík, vagy chip lemásolása, és elveszteni sem lehet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kártya sms iphone okostelefon android atm pin kézpénz e banking

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr153214768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása