HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Képes lehet a PayPal interneten kívüli fizetésre?

2011.06.16. 16:06 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

 

A PayPal egy igen sikeres példa arra, hogy lehet sikeresen megkerülni a hagyományos fizetési csatornákat. Sikereit az internetes vásárlás elterjedésének és az internetes fizetéssel kapcsolatos félelmeknek köszönheti. Az internetes vásárlás egy oldalról borzasztó kényelmes. On-line hozzáférhető tartalmak esetében igazából nincs is alternatívája. Másrészről szinte minden hónapban felröppennek hírek sikeres számítógépes betörésekről. Csak az utóbbi időszak két legérdekesebb eseménye a Sony és a Citibank.
Ezért a felhasználók előnyben részesítik azon fizetési megoldásokat, ahol egyáltalán nem is kell kártya adatokat megadni. A PayPal erre kétféleképpen is kínál lehetőséget:
  • Egyenleg feltöltés
  • Bankkártya csatolás a PayPal fiókhoz
 
Mivel a PayPal-nak az internetes fizetés a főtevékenysége, ezért biztosak lehetünk benne, hogy adatainkat kellő biztonsággal kezeli. E lehetőséget felimserve egyre több internetes áruház biztosítja a fizetést PayPal-on keresztül. Természetesen a piaci térnyerés egyik legfontosabb lépése volt, az eBay felvásárlás. Ekkor a legnépszerűbb árverési portál vezető fizetési megoldásává vált.
A PayPal az interneten gyakorlatilag egyeduralkodó, ezért amennyiben további növekedést szeretne elérni szükségszerűen lépéseket kell tennie az interneten kívüli világba. Ennek első lépése történt meg ma, amikor egy angol étteremlánccal közösen iPhone alapú fizetési megoldást jelentettek be. Maga a kifizetés úgy történik, hogy a számlán szereplő kódot begépeljük az ingyenesen letölthető iPhone alkalmazás megfelelő mezőjébe. Sikeres fizetésről visszaigazolást kapunk, amit felmutatva a pincérnek bizonyíthatjuk, hogy tartozásunkat rendeztük.

A bevezetett alkalmazás kifejezetten jópofa. Megmutatja a PayPal-ban rejlő lehetőségeket. Mindamellett az is igaz, hogy a jelenleg alkalmazott technológiával nagyon sokára érhető el akkora penetráció, amely valódi konkurenciát jelenthet a kártyatársaságoknak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ebay paypal iphone csalás bankkártya fizetés internetes

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr82989656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása