HTML

mt2mx

A fizetési üzenetek területén jelentős innováció zajlik. A fizetési üzenet közé tartozik minden olyan kommunikáció, amely pénzintézetek (bankok, takarékszövetkezetek, posta, kártyatársaságok) között zajlik. Ezen üzenetek fejlődéséről, illetve a fejlődésben lévő lehetőségekről szeretnék folyamatod tájékoztatást adni.

Új mobil fizetési megoldás iPhone-hoz

2011.08.19. 18:52 Kovács Vilmos Levente - Simplexion

Immáron a második olyan megoldás jelenik meg a piacon, amely iPhone-hoz kapcsolódó kártya olvasóval valósítja meg a mobil fizetést. Az iPhone kétségtelen előnye az Android rendszerekhez képest, hogy a készülékek között nincs kompatibilitási probléma. Az Androidos készülékek egyik legnagyobb hátránya, hogy a nem standardizált interfészek miatt pont az innovatív megoldások bevezetéséhez nem áll rendelkezésre elégséges mennyiségű lehetséges ügyfél. Ugyan az Android már a legnépszerűbb operációs rendszer az okos telefon piacon, de az eladott mennyiség zömét legalább 3 gyártó teszi össze. Talán pont e probléma leküzdésére vásárolta meg a Google a Motorolát?

Az egyik megoldás a Square, amely az audio bemenetet használja a készüléken a mágnes csík leolvasására, ezért használható Androidos telefonnal is. A másik megoldás, az iZettle az iPhone kommunikációs csatlakozóját használva a kártyába integrált chip olvasására. Bár az utóbbi megoldás jelenleg kizárólag iPhone-al működik mégis biztonságosabb és jobban alkalmazkodik az európai követelményekhez. Mindazonáltal kijelenthetjük a Square igen sikeres az Egyesült Államokban. Többek között azért, mert kihasználja, hogy az okostelefon vásárlók kifejezetten szeretik készüléküket minél több funkcióra használni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: iphone okostelefon android tablet innovatív mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://mt2mx.blog.hu/api/trackback/id/tr53165513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása